Belföld

A kockás inget sejtik a sikertelen igazgatói pályázat hátterében

Az érvényes pályázat ellenére a régi igazgatót hagyta székében a minisztérium az egyik egri szakképző iskolában.

Egyetlen érvényes pályázat érkezett az Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Vendéglátóipari Szakközépiskola igazgatói tisztségére, mégsem nevezték ki Hadházi Róbertnét – írja a Népszabadság.

A volt igazgató, Vasas Joachim megbízása lejárt. Egy név nélkül megszólaló tanár azt mondta: abban reménykedtek, elindul végre valamilyen változás, de megint abban a csapdában vergődnek, amiben már évek óta. Szerinte a régi igazgató vaskalapos, de „ennek semmi köze ahhoz, hogy korábban ő volt az MSZMP ideológiai titkára”.  Most kétségbe vannak esve, miután a fenntartó Nemzetgazdasági Minisztérium érvénytelenítette a pályázatot, és további egy évre a korábbi iskolavezetőt bízták meg.

Ráadásul Vasas első lépése az volt ezek után, hogy visszavonta Hadháziné igazgatóhelyettesi megbízását.

Egy másik pedagógus, aki nem Hadházinét támogatta, azt mondta: ha a gyerekeket bevonva, a szintén kockás inges tanártársaival együtt közös fotókat készítenek, és azt felteszik az internetre, az politikai demonstráció, aminek az iskolában nincs helye. Volt, aki tudni vélte, hogy az igazgatói pályázatok bírálói is értesültek a kockás inges fotókról.

De az is ok lehet, hogy a jelenlegi igazgató egy másik igazgatóhelyettes pályázatát támogatja, akit most azért nem lehetett kinevezni, mert nincs még meg az ötéves vezetői gyakorlata. Jövőre azonban már meglesz neki, így eséllyel indulhat Hadháziné helyett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik