Belföld

Nem igazán érte meg a BKV-nak Simicskáról Habonyra váltani

Havi ötmilliós bérleti díjat fizet Habony cége, a Modern Media Group Zrt. azoknak a BKV-s területeknek a bérléséért, ahol ingyenes napilapját, a Lokált terjesztik – írja a vg.hu. Az MMG ennél viszont a valóságban jóval kevesebbet fizet, mivel bár 5,1 millió forint a bérleti díj, a BKV 820 ezret költ hirdetések vásárlására a Lokálban, így a tiszta bevétel havonta 4,3 millió.

Korábban ezeken a helyeken ugyebár a Metropolt osztogatták. A Metropol BKV-nak fizetett legutolsó bérleti díja havi 8,7 millió volt, igaz, a BKV 5,5 milliót költött hirdetésekre az újságban, így a nettó bevétel 3,2 millió lett.

Összességében tehát az MTG Kft. által 2015-ben fizetett tiszta, a BKV-nál megjelenő havi bérleti díja – a havi díj és a jutalék összegét is figyelembe véve – 4,2 millió forint volt, szemben a Modern Média Group Zrt.-vel kötött szerződés fix összegű, 4,3 millió forintos havi tiszta bérleti díjával – egészítette ki válaszát a BKV, amely szerint a cég számára a Modern Média Group Zrt.-vel kötött szerződés gazdaságilag előnyösebb kondíciókat tartalmaz – emelte ki a közlekedési társaság.

Összességében viszont a Metropol cégének tiszta bérleti díja 4,2 millió volt, Habonyé pedig 4,3 millió, így 100 ezer forinttal jár most jobban a BKV.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik