Belföld

Az ELTE-hez csatlakoznak a szombathelyi egyetemi karok

24.hu
24.hu

2016. 07. 01. 17:38

Az oktatási államtitkár azt mondta, a fenntartó nem látja akadályát az integrációnak.

A szombathelyi Savaria Egyetemi Központ várhatóan a jövő év elejétől csatlakozik az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez, karai az ELTE szombathelyi karaiként működhetnek tovább. Ezt az állam fenntartóként támogatja – mondta az oktatásért felelős államtitkár pénteki sajtótájékoztatóján.

Palkovics László elárulta: az ELTE szenátusa hétfőn úgy döntött, támogatja a szombathelyi karok csatlakozási szándékát, ahogy Nyugat-magyarországi Egyetem szenátusa is. Az államtitkár szerint, ha a két intézmény így gondolja, a fenntartó is támogatja az integrációt, amelynek részleteiről már megkezdődtek a tárgyalások.

A politikus azt mondta: a Szombathelyen nagy hagyományokkal rendelkező pedagógusképzés mellett elsősorban az informatikai és mérnöki képzések jelenthetnek komoly távlatokat, az ELTE pedig a duális műszaki képzésen keresztül fontos ipari kapcsolatokat szerezhet a régióban.

A Savaria Egyetemi Központ rektorhelyettese azt mondta: a pedagógusképzésben az ELTE szakmai és tudományos hátterével olyan módszertani fejlesztő központot szeretnének kialakítani, amely teljes pedagógusképzési portfóliót hoz létre a régióban.

Mezey Barna, az ELTE rektora kijelentette: az ELTE küldetésnek tekinti, hogy egy olyan legendásan nagy múltú intézményt, mint amilyen a Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola volt, ha más keretek között is, de újra tudjon éleszteni. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.