Belföld

Rengeteg közpénzt költöttek a senki által nem használt köznevelési portálra

Ha egy nap 1500-an rákattintanak, az már erős napnak számít. Mindez majdnem másfél milliárd forintba került az adófizetőknek.

Közel 1,4 milliárd forintot költött a kormány a tavaly novemberben elindult Nemzeti Köznevelési Portálra, amelynek havi fenntartási költsége másfélmillió forint. A Magyar Nemzet megkereste az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetet, hogy hányan látogatják az oldalt – naponta legfeljebb 1500-an. Ez nagyon szerény adat ahhoz képest, hogy az elmúlt tanévben több mint 120 ezer pedagógus tanított, és közel 1,2 millió diák tanult a közoktatásban.

A budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium vezető tanára azt mondta: a portál lassú, nehéz rajta keresni, és sokszor semmi interaktív nincs a rajta lévő tananyagokban.

Balog Zoltán, a közoktatásért felelős miniszter az oldal tavaly novemberi bemutatóján azt mondta, hogy „az okosportál a köznevelést érő kihívásra remek válasz”, és az is elhangzott, hogy másfél éven keresztül ötven szakértő dolgozott a megalkotásán. A felületen vannak olyan gyakorlatok is, amelyeknél jelezhetik a pedagógusok, ha kipróbálták, de szinte mindegyiknél nulla kipróbáló szerepel.

Az OFI-nál azt mondták, indulása óta május végéig összesen 200 ezer egyedi látogatója volt a portálnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik