Belföld

Kirúgja helyettesét az egészségügyi államtitkár

Beneda Attila vezette a bértárgyalásokat, amelyekről mindenki elégedetten beszélt.

 

A helyettes államtitkárnak azért kell távoznia, mert Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár (a képen) szerint nem volt elég dinamikus. Nem alakult ki a kellő bizalmi viszony kettejük között – írja a Népszabadság. A lap emlékeztet rá, hogy Beneda Attila 2010-ben budai háziorvosi praxisát hagyta ott a kormányzati munka miatt.  Három évig Szócska Miklós államtitkár kabinetfőnöke volt, 2014-től pedig helyettes államtitkárként dolgozott a tárcánál, ahol hozzá tartozott többek között a háziorvosi ellátás, a gyógyszerügy, a mentés.

Tavaly nyáron, amikor Zombor Gábor távozott az államtitkárságról, Beneda Attilát is esélyesként emlegették a posztra, ám azt végül Ónodi-Szűcs Zoltán nyerte el.

Mint korábban megírtuk, a Magyar Kórházszövetség siófoki konferenciáján Beneda Attila volt az, aki elismerte a gondokat. Az egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár az alapellátásról, az üres háziorvosi praxisokról azt mondta: bármit csinálnak, nincs és nem lesz elegendő orvos ahhoz, hogy a jelenlegi egészségügyi ellátási struktúrát fenntartsák. Mint mondta, a háziorvosi ellátás területén 5-10 éven belül egészen bizonyosan komoly orvoshiány lesz, mert annyi orvost, amennyi kikerül a rendszerből, nem tudnak majd pótolni, az egyetlen megoldás a szakdolgozók képzése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik