Belföld
Botka László (botka lászló, szeged, szeged, )

Molnár Gyula: Botka ne kifelé, hanem felfelé mozogjon a pártban

24.hu
24.hu

2016. 06. 27. 21:56

Korábban a témában:

Az MSZP frissen megválasztott elnöke hétfőn elmondta, alapvetően megváltoztatná a párt kommunikációját és parlamenti szereplését.

A választmányi elnöki pozícióból távozó Botka Lászlónak a pártelnök azt ajánlja, hogy

ne kifelé, hanem felfelé mozogjon a pártban.

Hozzátette, szeretné, ha belépne a tőle régóta várt miniszterelnök-jelölti szerep előszobájába azzal, ha a kormányzati felkészüléssel kapcsolatos vezetője lenne a pártnak. Szerinte Szeged polgármestere vezethetné a pártban azokat a tárgyalásokat, amelyeken kialakul, hogyan és kivel indul az MSZP a 2018-as választáson.

Molnár Gyula azt mondta, a pártnak kell meghatározni a politikai “zsinórmértéket”,

a kommunikációt professzionálisabbá kell tenni.

 

Az eddig működés hibájaként említette, hogy ugyanazok határozták meg a stratégiát, akik kitalálták a hozzá illő kommunikációs paneleket is.

Szerinte meg kell fordítani az MSZP parlamenti szereplésének stílusát is. Azt mondta, nem kell részt venni abban a munkában, “amit demokratikus működésnek hazudnak”, csupán arra a 10-15 ügyre kell koncentrálniuk, amely szerintük a nemzeti érdeket és a párt politikai érdekét szolgálja, a többit lényegében bojkottálják majd.

Úgy látja, a konstruktív ellenzékiség lehetősége megszűnt, csak “a kötelező kűröket” futják majd le parlamentben, “a szabadon választható gyakorlatokat kiviszik az utcára”. A számukra fontos ügyek közé sorolta oktatást és az egészségügyet, a gyermekeket érintő kérdéseket, a munka világát, valamint a nők és a nyugdíjasok ügyét.

Elmondta,

az összefogás szót kihúzták a szótárukból,

de vizsgálják az együttműködés lehetőségeit a kormány leváltása érdekében.

Első külföldi útja pártelnökként Erdélybe, majd Szlovákiába vezet, ezután látogat Brüsszelbe.

(mti)

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.