Belföld

Heves esőzések miatt szinte egész országra figyelmeztetéseket adtak ki

zapor(430x286).jpg (Array)
zapor(430x286).jpg (Array)

Az Észak-Dunántúlon hosszabb napos időszakok várhatóak, de elszórtan rövid záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. A Dél-Dunántúlon és a Dunától keletre viszont erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, záporok, zivatarok, olykor felhőszakadás kíséretében.

Az Észak-Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél, keleten mérsékelt marad a légmozgás.

A hőmérséklet napközben 21 és 30 fok között mozog, a leghűvösebb a Fertő környéke, a legmelegebb az Alföld déli része lesz. Estére 18 és 23 fok közé hűl a levegő.

A heves esőzések veszélye miatt hétfőre is csaknem az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, továbbá Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat. Komárom-Esztergom, Veszprém és Zala megyében a felhőszakadásra vonatkozóan elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Emellett öt északnyugati megye – Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala – kivételével az egész országra a heves zivatarok veszélye miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Az aktuális időjárásért keresd a kiderul.hu-t vagy kövesd a Facebookon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik