Belföld
Világháborús centenárium - Dobozkönyv jelent meg az évforduló alkalmából

Nem vonják vissza doktori fokozatát a plágiumbotrányba keveredett tábornoknak

24.hu
24.hu

2016. 06. 24. 15:38

Korábban a témában:

Korábban megírtuk, hogy plágiumbotrányba keveredett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi tanára, a HM Zrínyi Kiadó vezetője, Isaszegi János.

A Debreceni Egyetem végül nem vonja vissza Isaszegi doktori fokozatát. A 20 tagú testület 13 tagja közül

heten nem szavazták meg a doktori fokozat visszavonását.

Az Átlátszó írt még arról áprilisban, hogy jelentős részeket emelt át a Debreceni Egyetemen megírt doktori disszertációjába Isaszegi:

a Debreceni Egyetemen 2011-ben leadott, A globális és a regionális biztonsági környezet változásainak hatásai című doktori értekezésében Isaszegi János nemcsak nélkülözte a szabályos hivatkozásokat, hanem többségében a témába vágó internetes cikkeket vagy szakirodalmi írások részeit másolta be és tüntette fel saját szellemi termékeként,

írta a lap.

Csernoch László, a Debreceni Egyetem Doktori és Habilitációs Tanácsának elnöke az MTI-nek elmondta, az egyetem illetékes testületei megvizsgálták a kifogásolt doktori értekezést.

Szerintük a szerző nem járt el az elvárható gondossággal az idézetek, különösen az internetes forrásmunkák hivatkozásainak a megjelenítésében. De állítják,

az átvett szövegek egyrészt nem tudományos értékűek, részben pedig a szerző saját gondolatai, már korábban megjelent írásai újra felhasználásának minősíthetőek.

Hozzátették, a doktori értekezés a szerző saját munkája, új tudományos eredményként értékelhető javaslatokat, hivatkozásokat, ajánlásokat tartalmaz, amik megfelelnek a tudományosság követelményének.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.