Belföld

A Nébih rászáll a gyanúsan olcsó étolajokra

étolaj (étolaj)
étolaj (étolaj)

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) mintavétellel egybekötve fogja ellenőrizni a gyanúsan olcsó étolajokat – írta meg a Magyar Nemzet. A lap csütörtöki cikke szerint feltűnően olcsó, cseh, ukrán, szerb és horvát gyártmányú étolajak jelentek meg az áruházakban. Az olcsó termékek a CBA, a Reál és néhány kisebb üzlet polcain sorakoznak. Szakértők szerint a Magyarországon előállított termékekhez képest 100-200 forintos árkülönbséget áfacsalással lehet csak elérni.

A Magyar Nemzet cikkére reagálva Kujbus Tibor, a Reál ügyvezető igazgatója közölte: a lap cikke azt sugallja, mintha a megjelölt vállalkozások, így a Reál Hungária Élelmiszer Kft., valamint a hálózat tagjai: a Banat, a Sunflower és a Tena márkanevű termékek forgalmazása révén egy kiterjedt áfacsalás részesei lennének. Közölte: a hálózat a termékeket kizárólag olyan Magyarországon bejegyzett cégektől vásárolja, amely vállalkozások több éve vagy évtizede működnek, adófizetési kötelezettségüknek a közhiteles nyilvántartások alapján eleget tettek, működésükkel kapcsolatban nem merült fel aggály.

Hangsúlyozta: a Reál Hungária Élelmiszer Kft. elkötelezett az áfacsalások visszaszorítása mellett, erre tekintettel a Magyar Nemzet cikkében megjelölt termékeket és azok forgalmazóit is megkeresi, és ismételten ellenőrzi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik