Belföld

Majd’ minden ház megsérül a jégverésben Rozsályban

A lakóházak 85 százaléka sérült meg a keddi jégverésben Rozsályban, a település várhatóan a vis maior alapból kér majd állami segítséget a kárenyhítéshez – mondta az MTI-nek Sztolyka Zoltán, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község fideszes polgármestere. Nagyon sok embernek nincs biztosítása, ennek ellenére megpróbálják majd bevonni őket a későbbi kárenyhítésbe. Jelenleg a kárfelmérés zajlik a településen, az ingatlantulajdonosok megpróbálják lefóliázni a megsérült tetőket, mivel délutánra ismét eső várható a térségben.

“Kicsit el vagyunk keseredve, az emberek még jobban, megpróbáljuk tartani bennük a lelket” – fogalmazott a polgármester. Az önkormányzat fóliát, lécet, szeget és türelmet próbál adni az embereknek, utóbbiból van érthetően a legkevesebb. Szerencsére senki sem sérült meg a jégverésben, bár sokan megpróbálták megóvni az autójukat és más értékeiket a nem ritkán ököl nagyságú jégdaraboktól. Hozzátette, Rozsály a vis maior alapban és az állami segítségben reménykedik.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint tizenhárom szatmári településről érkeztek kárbejelentések a keddi vihar és jégeső miatt, a térségben több mint hétszázötven ház rongálódott meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik