Belföld

Ungár Klára: buzizni Kocsis szokott, nem én

Csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla úgy döntött: nem sértő, ha valakire azt mondják, hogy meleg, ezért Ungár Klárának adott igazat Kocsis Mátéval szemben. Ungár korábban egy Facebook-posztban melegnek nevezte a józsefvárosi polgármestert, ezért első fokon kétmillió forint megfizetésére kötelezte a Fővárosi Törvényszék. A Népszabadság kérdésére Ungár azt mondta: győzelemként értékeli a másodfokú döntést.

A per nem arról szólt, hogy Kocsis Máté meleg vagy nem meleg, hanem arról, hogy sértő vagy nem sértő, ha melegnek nevezik

-mondta el a lapnak Ungár, aki arra a felvetésre, hogy a bíróság kimondta, hogy a kijelentés nem felel meg a valóságnak, leszögezte: meg sem próbálta bizonyítani Kocsis Máté esetleges homoszexualitását, hiszen ez “teljesen érdektelen”.

Kocsis az ítélet úgy értékelte, hogy a heteroszexuálisokat le lehet „buzizni”, a homoszexuálisokat viszont  továbbra sem. Ungár szerint azonban téved, ugyanis

buzizni ő szokott, én pedig nem. Kocsis Máté még azt sem érti, hogy mi a különbség a „buzi” és a „meleg” között. Én például meleg vagyok – és nagyon nem szeretem, ha lebuziznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik