Belföld

Szilvásy lenyomta a bíróságon Rogánt, Némethet és Budait is

szilvásy györgy (szilvásy györgy, )
szilvásy györgy (szilvásy györgy, )

Jogerősen személyiségi jogi pert nyert Szilvásy György volt szocialista titokminiszter Rogán Antallal és Németh Szilárddal szemben csütörtökön. A bíróság az alpereseket 350-350 ezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte – írta meg a Népszabadság.

Portik Tamás – akit több gyilkossági ügyben felbujtásért jogerősen 15 év börtönbüntetére ítéltek – még 2014 telén az egyik kihallgatásán arról beszélt, hogy Rogán Antal nem mondott igazat, amikor azt állította, hogy nem ismerik egymást. A Fidesz akkori frakcióvezetője ezt úgy kommentálta, hogy nem ő találkozott Portikkal, hanem a Gyurcsány-kormány titokminisztereként Szilvásy, aki azzal bízta meg a férfit, hogy fideszes politikusok lejáratására alkalmas információkat szerezzen.

Három fideszes fizet

Szilvásy cáfolta a kijelentést és bocsánatkérésre szólította fel Rogánt, aki ennek nem tett eleget, ezért az egykori miniszter személyiségi jogi pert indított ellene. Ugyanezt tette Németh Szilárd esetében is, aki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnökeként hasonló kijelentéseket fogalmazott meg, mint Rogán.

Szilvásynak ítéltek a Budai Gyula ellen indított perében is múlt héten, és a verdikt szerint az egykori elszámoltatási kormánybiztosnak ötszázezer forintot kell fizetnie. Budai Gyula még 2010 végén állította, hogy őt 2008 és 2010 májusa között lehallgatták, és e mögött Szilvásy állhat, ezt azonban nem tudta bizonyítani.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik