Belföld

Orbán “sínre tette”, ő meg állást ajánlott Kálmán Olgának

Révész Máriusz lett “a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős” kormánybiztos. Az ő feladata, hogy öt fős stábjával fellendítse a kisvasutak forgalmát.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt mondta, hogy az Orbán Viktortól jött felkérés örömmel töltötte el, és reméli, ebből az örömből hamarosan nagyon sok magyar is részesül. A kormánybiztos azt határozottan tagadta, hogy kinevezésekor szóba került volna elvárásként a felcsúti kisvasút (finoman szólva gyér) forgalmának növelése.

 

A politikus elárulta, mivel ösztönözné – úgy általában gyakoribb kisvasutazásra a magyarokat. Pecsétet és matricát kapnának az utasok egy füzetbe, amiért később kedvezményeket és ajándékot, pólót kapnának. A kormánybiztos, amikor a műsorvezető más ösztönzőt javasolt, megkérdezte, nem lenne-e kedve állást vállalni formálódó csapatában.

Mivel a jövőben akár Diósdig is elpöföghet a felcsúti kisvasút, a Magyar Nemzet annak járt utána, nem lenne-e olcsóbb és hasznosabb az olyan már létező, esetleg jobb kihasználtságra esélyes szakaszok újraindítása, mint a kecskeméti, nyíregyházi.

Révész Máriusz a lappal érdemben nem állt szóba, nehezményezte, hogy „kisvasutakért felelős kormánybiztosnak” titulálták, pedig feladatai ennél jóval kiterjedtebbek, azok közé tartozik a szabad vitorlázás és a sípályák fejlesztése, népszerűsítése is.

A felcsúti kisvasút népszerűsítéséhez javasolnánk ezt a videót. Ilyen egy 600 milliós álom gyermeki szemmel.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik