Belföld

Lekötözött beteg tűnt el a karcagi pszichiátriáról

Elkeseredetten keresi családja Mile Imrét családja. Az 59 éves férfi április 9-én tűnt el a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Karcag Kátai Gábor Kórházából, azóta nem adott életjelet magáról. A hozzátartozók állítják: a kórház felelőssége, hogy szerettüknek nyoma veszett.

Imre öt hónappal az ominózus nap előtt került be a kórházba, miután ittasan elesett biciklijével. Koponyatörése és agyi bevérzése lett. Mivel korábban volt már ital miatt kórházban, így súlyos alkoholistaként kezelték őt és a pszichiátriára fektették – mondta a Blikknek a férfi édesanyja.

A pszichiátrián töltött hónapok alatt a férfi kétszer volt az épület falain kívül, általában 24 órás felügyelet alatt tartották. Sőt – a család állítása szerint – erre hivatkozva nem engedték haza március 30-án. Édesanyja két hónapja nem kapott semmilyen dokumentumot a kórháztól az eltűnésről.

” Csont és bőr volt, alig 45 kilogramm, hogy szökött volna el? Ki volt kötözve a lábánál a kezénél és még a mellkasánál is, de nem volt senkire veszélyes. Ha ki is sétált a kórházból, messzire biztosan nem ment, pénz és iratok nélkül, bepelenkázva,egy szál pólóban az 5 fokos hidegben” – mondta a férfi testvére. Anyja szerint gyermeke már nem él.

A család szerint a kórház kamerafelvételei segíthetnének, ám ezzel szerintük senki nem foglalkozik. A lap kereste a kórházat, de csak annyit közöltek, hogy információik szerint a férfi ellen körözési eljárás van folyamatban, így erre tekintettel nem nyilatkoznak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik