Belföld

Ultimátum Pécsen: egy hetet kapott a cégvezető, hogy “eltakarítsa a kib*szott fenyőfáját”

fenyőfa, erdei fenyő (fenyő)
fenyőfa, erdei fenyő (fenyő)

Nyílt levelet tett közzé Böszörményi István szobrászművész, mivel egyik köztéri alkotása közvetlen közelébe egy fenyőfát ültettek. Az alkotó szerdán szembesült a fenyőfatelepítés tényével, a Vértanúk útján arról is értesült, hogy a növényt a BIOKOM helyezte oda. Levelét a cégvezetőhöz címezte. Mint írja:

Az egyik fát alig egy méterre, pontosabban egy méternél is közelebb ültették a szobromhoz. Súlyosan veszélyeztetve ezzel szobrom épségét és integritását. Ez a fa növekedése során, gyökérzetével meg fogja mozdítani a szobor betonalapját, veszélyeztetve ezzel a szobor és a szobromhoz közel merészkedő emberek, gyermekek épségét.

Böszörményi felhívja a BIOKOM vezetőjének figyelmét arra, hogy a köztéri szobrok intergritását jogszabályok védik, majd így folytatja:

Önnek, mint vezetőnek tudnia kell, hogy egy köztéri szobor mellé egy méterrel fát ültetni oly mértékű bunkóság, hogy rákényszerít a tőlem idegen hangvételre: EGY HETE VAN ARRA, HOGY ÉPSÉGBEN ELTAKARÍTSA A KIBASZOTT FENYŐFÁJÁT A SZOBROM TÖVÉBŐL! Az óra ketyeg!

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik