Belföld
Felcsút, 2014. május 16.
A felcsúti Pancho Aréna a szakadõ esõben 2014. május 16-án. A labdarúgó OTP Bank Liga 29. forduló nyitótalálkozója elõtt Bognár Tamás játékvezetõ úgy ítélte meg, hogy nem lehet futballozni a felázott pályán, ezért elhalasztották a Puskás Akadémia-DVSC-TEVA mérkõzést.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Orbánék átírták a tao szabályait

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2016. 06. 16. 08:43

Immár a múlté két szabály. A kabinet felülírta korábbi rendeletét.

A legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg az Orbán Viktor által jegyzett kormányrendelet. Az a “látvány-csapatsport támogatását biztosító támogatási igazolás kiállításáról, felhasználásáról, a támogatás elszámolásának és ellenőrzésének, valamint visszafizetésének szabályairól szóló” csaknem ötéves rendeletet módosítja.

Az egyszerűség kedvéért hatályát veszíti két korábbi szabály.

A kabinet felülírta saját korábbi döntését, amely szerint a támogató eddig semmit nem kérhetett a támogatásért cserébe.

A támogató a támogatás juttatásáért a támogatott szervezet részéről semmilyen ellenszolgáltatásra nem jogosult, az ezzel ellentétes megállapodás semmis. Ilyen megállapodás esetén a támogató nem jogosult a Tao. tv. 22/C. § (2) bekezdése szerinti adókedvezmény igénybevételére sem.

Ez ugyanúgy nem érvényes mostantól, mint az a másik szabály, amely szerint a

támogató a szponzori szerződés keretében történő kiegészítő sportfejlesztési támogatás juttatásáért a támogatott szervezet részéről ellenszolgáltatásra jogosult. Az erre vonatkozó szerződés a támogató Tao. tv. 22/C. § (2) bekezdésében meghatározott adókedvezmény igénybevételére való jogosultságát nem érinti.

Korábban az Országgyűlés is belenyúlt a sportfejlesztési támogatások elszámolásának egyes szabályaiba. Márciusban módosította a társasági adóról és osztalékadóról, valamint a sportról szóló törvényt, amely szerint amennyiben a kiegészítő sportfejlesztési támogatásra kötött szerződés alapján az adózó ellenszolgáltatásra jogosult, akkor a kiegészítő sportfejlesztési támogatás az ellenszolgáltatás áfa nélkül számított értékét jelenti, ami a látvány-csapatsportban tevékenykedő szervezetnél árbevételként számolandó el.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Ma kiderül, mennyire erős a Fidesz

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.