Belföld

39 tonna savanyúságot vont ki a forgalomból a Nébih

Több mint 39 tonna savanyúságot vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, miután több élelmiszerbiztonsági hiányosságot is feltártak egy budapesti savanyúság-előállító üzemben – közölte a Nébih csütörtökön az MTI-vel. A vizsgálatot a Nébih a főváros XVII. kerületi Rendőrkapitányságával közösen folytatta le – tették hozzá.

A közlemény szerint az üzemben a padozat burkolata több helyen töredezett, a mennyezet penészes volt. Az emeleti ablakokra nem tettek fel szúnyoghálókat, így a helyiségek tele voltak rovarokkal. A dolgozók nem rendelkeztek érvényes egészségügyi alkalmassági igazolással. A csomagoló helyiségben a vödrös alapanyagokat alátét nélkül a földön tárolták. Az érlelő kádak mellett földes, tisztítatlan alapanyagokat is raktároztak.

Az április 8. és május 1. között előállított termékeknél hiányoztak a nyomon követéshez szükséges dokumentumok. A termékek minőség megőrzési ideje – a gyártmánylapok alapján – két hónap, ezért a Nébih szakemberei elrendelték a 2016. június 30-i és az azelőtti minőség megőrzési idővel rendelkező tételek kereskedelemből történő visszahívását – olvasható a hivatal közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik