Belföld

Reagált az Uber: csakazértis folytatja működését

uber(210x140).jpg (Array)
uber(210x140).jpg (Array)

Megírtuk, hogy elfogadta a parlament az engedély nélkül, személygépkocsival végzett személyszállító szolgáltatáshoz kapcsolódó jogkövetkezményekről szóló kormányzati törvényjavaslatot.

A hírre reagált az Uber.

Fekete Zoltán, az Uber magyarországi operatív vezetője azt mondta, az Uber továbbra is kitart amellett, hogy az új technológiák betiltása és blokkolása nem jó irány. Főleg pusztán azért, mert azokat nem lehet beleerőszakolni az elavult szabályozás keretei közé. Ezt megerősíti az Európai Bizottság iránymutatása is, amely felhívja a tagállamok figyelmét, hogy ne a betiltást, hanem az ésszerű szabályozást válasszák a megosztáson alapuló gazdaság szereplői esetében.

Fekete szerint az Uber eddig is nagy hangsúlyt fektetett a szabályoknak való megfelelésre: az autós partnerek kiváltották a személyszállítói engedélyeket és a magyar jogszabályoknak megfelelő számlát adnak.

Továbbra is keresik a párbeszéd lehetőségét a döntéshozókkal annak reményében, hogy a jelenlegi, idejétmúlt szabályozást felváltsa egy modern, az új technológiákra szabott szabályozás, amely a fogyasztók érdekeit helyezi a középpontba. Az Uber továbbra is elkötelezett 150 ezer magyarországi felhasználója és 1200 autóspartnere iránt, és folytatja működését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik