Belföld
fónagy jános (fónagy jános, )

Hatékonyságot ígér a kormány, ezért mentek neki az Ubernek

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 06. 13. 12:57

Tárcaközi bizottság jött létre a jogellenesen működő taxiszolgáltatások hatékonyabb kiszűrésére. A fejlesztési tárca a terület szabályozásának átfogó felülvizsgálatát is tervezi, amelyhez várják az érdekképviseletek és szakmai szervezetek észrevételeit, közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón.

Fónagy János azt követően beszélt erről, hogy az Országgyűlés elfogadta az engedély nélkül, személygépkocsival végzett személyszállító szolgáltatáshoz kapcsolódó jogkövetkezményekről szóló kormányzati törvényjavaslatot, amely blokkolhatóvá tette a jogellenesen működő taxiszolgáltatást kínáló oldalakat.

A Belügyminisztérium, a nemzetgazdasági tárca felügyelete alatt működő adóhivatal és a közlekedési hatóság kölcsönösen tájékoztatja egymást az ellenőrzéseiről az eredményesség fokozása érdekében, mondta az államtitkár.

Beszámolt arról is: a változtatás hétfői elfogadásával a kormány nem tekinti letudottnak a hazai szabályozás kérdését, a fejlesztési tárca továbbra is nyitott annak átfogó felülvizsgálatára tekintettel az utasok kényelmét javító korszerű internetes és más alkalmazásokra.

Fónagy János hozzátette: a jelenlegi változtatás célja a szabályosan működő, adót fizető magyar vállalkozók védelme volt a tudatosan szabálykerülő magatartások visszaszorításával.

A módosítás révén ideiglenesen, legfeljebb 365 napig blokkolni lehet azokat az internetes oldalakat, amelyek jogellenesen működő taxiszolgáltatást kínálnak. Fónagy János ugyanakkor hangsúlyozta: az intézkedésre csak végső esetben kerül sor, ha más hatóságok eredménytelenek voltak a szabálysértés visszaszorításában.

Emellett a jövőben az engedély nélkül végzett tevékenységhez használt autót első alkalommal hat hónapra, ismételt szabályszegés esetén legfeljebb 3 évre ki lehet vonni a forgalomból. A járművezető kilenc büntetőpontot kap, ismételt elkövetés esetén újabb kilencet, vagyis ebben az esetben automatikusan fél évre visszavonják a vezetői engedélyét.

(MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Hemzseg a hibáktól A Piramis

Kommentek

The Dark knight Le chevalier noir
The Dark Kight 
2008
Real  Christopher Nolan
Heath Ledger.
COLLECTION CHRISTOPHEL © Warner Bros
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.