Belföld

Nyelvvizsga-botrány: tovább dolgozhatnak a váci zsaruk

rendorseg-kozuti-ellenorzes-igazoltatas(5)(13)(960x640).jpg (Array)
rendorseg-kozuti-ellenorzes-igazoltatas(5)(13)(960x640).jpg (Array)

Tovább dolgozhatnak azok a főrendőrök, akik tavaly szeptemberben buktak meg a Váci Rendőrkapitányságon hamis nyelvvizsga-bizonyítványokkal – írta meg a Blikk. Korábban a napilap úgy értesült, hogy a három, csalással megvádolt váci főrendőr tíz éven át vehetett fel hamis papírokkal, jogosulatlanul nyelvvizsgapótlékot. Információik szerint  a közlekedésrendészeti osztály vezetőjét, a helyettesét és a kapitányságvezető helyettesét állították elő az ügyészségre, mindhárman panasszal éltek a gyanúsítás ellen.

A rendőröktől írásmintát is kértek, a lap ugyanis úgy tudja, hogy azzal gyanúsítják a rend őreit, hogy nem ők mentek el letenni a nyelvvizsgát. A cikk több százezeres összegről ír a feltételezett csalás kapcsán, amelyet a rendőrség visszaperelhet.

A Blikk szerint eddig mindössze annyi történt a három rendőrrel, hogy a megyei főkapitányság közlekedésrendészeti osztályára vezényelték át őket. Köztük azt is, akinek a diploma megszerzé­séhez kellett a nyelvizsga, bár a hamis papírral az oklevél is semmisnek számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik