Belföld

Bakondi szerint nem a titkosszolgálatok hallgatták le az Eötvös Károly Intézetet, mert akkor nem találták volna meg a poloskát

Ha a titkosszolgálatok hallgatták volna le az Eötvös Károly Intézet irodáját, akkor azt a poloskát biztos nem találták volna meg.

Ezzel indokolta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója egy sajtótájékoztatón, hogy miért nem hallgatta le a titkosszolgálat az Intézetet.

Bakondi kizártnak tartja, hogy az említett poloska lajstromban legyen a hazai szolgálatoknál. Azt is elmondta, hogy nem látott olyan titkosszolgálati jelentéseket, amelyek Soros Györgyhöz köthető alapítványok a Lázár János által említett migrációt támogató tevékenységéről szóltak volna.

A belbiztonsági tanácsadó szerint újból növekszik a déli határra nehezedő nyomás, idén már 4300-an adtak be kérelmet a tranzitzónákban, melyeknek egyre nagyobb a forgalma. Ugyanakkor napi szinten már 100-120 erőszakos átlépésre van példa, ami a határzár megrongálást takarja. Szerinte az idomeni tábor felszámolását egyértelműen érezni lehet a magyar határokon fokozódó nyomáson, elsősorban a szerb-magyar határon.

Ezzel egyébként nem csak a valóság, az ORFK sem ért egyet, akik azt közölték, hogy a tavalyinál jóval kevesebb illegális határátlépés volt Magyarországon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik