Belföld

Aigner Szilárd későbbre jósolta saját halálát

Kapcsolódó cikkek

Mint azt korábban megírtuk, alig egy nappal hetvenedik születésnapja után meghalt az ismert meteorológus, Aigner Szilárd.

A legendás tévés az utóbbi időben ugyan eltűnt a képernyőről, de feleségével, Pártai Luciával közösen vezetett meteorológiai cége továbbra is készített időjárás előrejelzéseket. Aigner Szilárd egy három évvel ezelőtti interjúban saját magának csupán hat évet jósolt. Sajnos a magának szánt időnek csak a felét érhette meg.

“Még úgy hat évig szeretnék élni. Utánanéztem a felmenőimnek, és arra jutottam, hogy ennyi időm lehet még hátra. Nemrég éppen azt számolgattam, hogy egy évben hány szombat van nyáron. Kiderült, hogy nem is olyan sok. Ebben a néhány évben szeretnék egészséges lenni, végezni a munkám” – mondta akkor a Borsnak.

A közkedvelt Aigner Szilárd az első olyan meteorológus volt Magyarországon, aki imidzset épített időjárásjelentései köré, előrejelzései szellemesek és eredetiek voltak. Újszerűségéért támadások is érték, de a Derűs napot! illetve Derűs estét! köszönése hamar mindenki számára megkülönböztethetővé tette.

Ezen az 1989-es felvételen is a köztévé meteorológusaként emlékezhetünk rá, hosszú pályafutása alatt gyakran mondott időjárásjelentést a Magyar Televízióban is, ahol műsorvezető is volt egy ideig. Később az RTL Klubon, majd az ATV-n volt látható.

Az éppen a derűvel azonosított Aigner Szilárd magánéletét tragédiák árnyékolták be. Első felesége mellrákban hunyt el, amikor nagyobbik lánya még csak ötéves volt. Második, Pártai Luciával kötött házassága során pedig első közös gyermeküket veszítették el kéthetes korában. Kisebbik lánya ma már 20 éves, de a hirtelen elhunyt időjóst négyéves unokája is gyászolja.

Fotó: smagpictures.com
Fotó: smagpictures.com

Ajánlott videó

Olvasói sztorik