Belföld
Budapest, 2013. október 1.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) neve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) korábbi székházán Budapesten 2013. október 1-jén. Szeptember 16-án Országgyűlés elfogadta az MNB-ről szóló törvényt, amely összevonja a jegybankot és a PSZÁF-ot, ez utóbbi megszüntetésével.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Öt új ingatlancég jött létre a jegybanki alapítványok berkeiben

24.hu
24.hu

2016. 06. 03. 09:47

A hasonló nevű kft.-ket egyszerre alapították, mindegyiket tízmilliós jegyzett tőkével.

Az MNB-alapítványok körüli botrány sem állta útját annak, hogy bővüljön a jegybank körüli cégbirodalom – derül ki az Átlátszó beszámolójából. A múlt héten az alapítványok birtokában lévő Domus Optima Zrt. rögtön öt leányvállalatot is alapított ingatlanüzletre, Optimum-Alfa, Optimum-Béta, Optimum-Delta, Optomum-Penta és Optimum-Omega Ingatlanbefektetési Kft. néven.

Az új kft.-k jegyzett tőkéje tíz-tízmillió forint, székhelyük a Várban, a Döbrentei utcában található, abban az ingatlanban, amelyet 2 milliárd forintért vásároltak meg, hogy helyet adjon az egyik MNB-alapítvány képzéseinek. Mindegyik cég saját tulajdonú ingatlan bérbeadásával és üzemeltetésével foglalkozik majd.

A kft.-k közül háromnak is Fekete Zoltán a vezetője, csakúgy, mint a tulajdonos részvénytársaságnak. Ő korábban az Origo Film Group Zrt. igazgatóságában együtt tevékenykedett egy ideig Pápa Marianne-nal, akit elsősorban a maffiabűncselekmények miatt elítélt Portik Tamás élettársaként ismert meg a közvélemény, a V. kerületi önkormányzat ingatlanügyei kapcsán. Pápa később közleményben cáfolta, hogy bármi köze lett volna Portikhoz.

Két kft. vezetője pedig Erdős Krisztina, aki korábban az MNB-ben dolgozott befektetési projektszakértőként, illetve a Pallas Athéné Domus Optima Zrt. létesítmény- és ingatlanfejlesztési koordinátora.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.