Belföld

Bedobják a törülközőt a szemétszállító cégek

Számos polgármester kapott levelet a szolgáltatóktól, amelyben arról tájékoztatnak, hogy a megváltozott körülmények miatt nem tudják ellátni feladatukat.

33 polgármesternek írt levelet az Észak-Pest Nyugat-Nógrád Megyei Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., amelyben arról tájékoztatnak, hogy a hulladékgazdálkodásban bevezetett változások nyomán létrejött bizonytalanságok, valamint likviditási problémák miatt július elsejétől nem tudják ellátni feladatukat – írja az ATV.hu.

A tájékoztató szerint a cég a Katasztrófavédelemhez fordul, nekik van hatáskörük egy másik szolgáltató „kényszerkijelölésére”. Gond lehet viszont, ha a kijelölt szolgáltató is csődközeli állapotban van és elutasítja a felkérést.

Az Észak-Kelet Pest Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás hasonló helyzetet vetített elő 108 polgármesternek címzett levelében. Azt írták, „több nagy közszolgáltató is szolgáltatásainak záros határidőn (heteken) belül történő szüneteltetését tervezi, ez magával vonja a Katasztrófavédelem általi kényszerkijelölést”.

Szerintük mindez csak akkor kerülhető el, ha az állami szemétszállító holding, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. által létrehozott előfinanszírozási keretből időben megérkezik a támogatás az egyes közszolgáltatókhoz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik