Belföld

Kábelszövetség: 740 forintos költségemelést jelent a TV2 és az RTL műsordíja

24.hu
24.hu

2016. 06. 02. 20:23

Tiltakoznak a díj bevezetése ellen, szerintük ez súlyosan sérti a fogyasztói érdekeket.

A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség szerint az RTL Klub és a TV2 műsordíjaival kapcsolatos szerződéses feltételek súlyosan sértik a fogyasztói érdekeket, diszkriminatívak és törvénysértők.

A szervezet arra hívta fel a figyelmet, hogy a hatályos jogszabályok szerint a műsordíjnak és a műsorok terjesztésére vonatkozó szerződési feltételrendszernek mindenekelőtt ésszerűnek és tisztességesnek kell lennie.

Azt írták, a tervezett, „egyenként 290+áfa, illetve 294+áfa összegű, vagyis alapszolgáltatásra előfizetőnként számított akár 740 forintos” havi költségemelkedés súlyosan sértené a fogyasztói érdekeket, és akkor is diszkriminatív, ha a csatornák késznek mutatkoznak a díjat kedvezményekkel csökkenteni. Szerintük a magyarországi tévénézőkre nem róható ekkora teher.

Közölték: a fogyasztói érdekeket következetesen képviselni fogják akkor is, amikor a két nagy országos kereskedelmi csatornával tárgyalnak. Felkérik a TV2 Média Csoportot és a Magyar RTL-t, hogy vizsgálják felül a most megjelentetett általános szerződési feltételeiket, hogy azok valóban megfeleljenek a jogszabályokban előírt követelményeknek. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.