Élő Belföld

Lázár: eldőlt a cafeteria sorsa

Az oktatás az állam dolga, és pont. Percről percre követjük a Kormányinfót.

Növekedésre készülnek

Nő Magyarországon a foglalkoztatás, tavalyhoz képest 140 ezren dolgoznak új munkavállalóként. Lázár szerint nincs vita abban, hogy Magyarország sikeres lépéseket tett a gazdaság konszolidációja területén, a növekedés érdekében is intézkednek. 16 milliárd forintnyi otthonteremtési támogatást fizettek ki, több mint 14 ezren építenek új otthont.

Szívükön viselik Egyiptom sorsát

Orbán egyiptomi látogatása kiemelt jelentőségű a bevándorlás szempontjából, mert ráirányítja a figyelmet, hogy egy közel-keleti ország stabilitása ezt érdemben tudja befolyásolni. Ha a 90 milliós Egyiptomban destabilizáció lenne, az Európa számára már kibírhatatlan nyomást jelentene, Magyarországnak közvetlen érdeke van abban, hogy az ország stabil legyen – mondta a miniszter. Gazdasági együttműködésben is érdekeltek vagyunk, egy 700 vasúti vagon szállításáról szóló megállapodást is aláírtak.

Ősszel népszavazás

Szeptemberben vagy októberben tarthatják meg a bevándorlási kvótáról szóló népszavazást – mondta a miniszter. Magyarország nem vesz részt a visszatoloncolásban, senkit nem fogadunk vissza, mert az az álláspont, hogy aki Magyarországig eljut, az Görögországon keresztülhaladt.

Újabb nyomás alá került a magyar-szerb határszakasz

Az illegális bevándorlás a magyar-szerb határon jelenti a legnagyobb kihívást. Nem érzékeljük azt, hogy a magyar-román szakaszon érdemi változás lenne, ezért ott egyelőre nem lesz határzár

– mondta Lázár.

A szerb határon viszont fontosnak tartják a határ megerősítését. Az új törvényjavaslat szerint azok a menekültek, akik megpróbálnak átmászni a kerítésen, visszafordítják őket.

Sűrű lesz a holnap

A holnapi napon döntenek a nemzeti buszgyártás beindításáról, amiről Lepsényi István nyújt be előterjesztést. Várják Tarlós Istvánt, akit a budapesti közlekedési beruházásokról érdeklődnek majd.

Holnap is van nap

És lesz kormányülés is, ahol az egészségügy lesz a fő téma. Miniszterelnök utasítására az egész gyerekétkeztetést átvizsgálják, számos kérdésre keresik a választ. Megnézik, hogy három éves kor alatt ki az, aki komolyabb kedvezményekre jogosult.

Utak

Több száz kilométernyi út épül majd meg a következő években – mondta Lázár János. Megjegyezte, erre milliárdokat különítenek el. Minderre a gazdasági növekedés érdekében van szükség.

Kis késéssel, de megérkeztek

A modern városok keretében 1300 milliárd forint értékű beruházás valósul meg, aminek kapcsán kormánybizottság alakul majd. Még négy város van hátra, köztük az ellenzéki irányítású Szeged és Salgótarján is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik