Belföld

Elszállóban Tóbiás esélyei, hárman is esélyesek MSZP-elnöknek

tóbiás és botka (Array)
tóbiás és botka (Array)
Eddig sokan csak legyintettek a fiatal Harangozó Tamásra, de jön fel a versenyben. Szanyi Tibor is esélyes, Molnár Gyula pedig már nem biztos befutó.

Négyen utazták be az országot és gyűjtötték össze a szükséges 1500 aláírást, az eddigi elnök, Tóbiás József, az EP-képviselő, Szanyi Tibor, a frakcióvezető-helyettes Harangozó Tamás és a volt újbudai polgármester, Molnár Gyula.

Június 25-én tartja tisztújító kongresszusát a párt, a verseny elején pedig MSZP-s berkekben mindenki biztosra vette, hogy az eddigi elnök újrázik és ő vezeti a szocialistákat a 2018-as választásra. Azonban ahogy teltek a hetek, egyre többen fogalmazták meg azt, hogy két év alatt Tóbiással nem tudott előre lépni a párt, nem növelték a támogatók számát.

Ekkor Molnár Gyula tűnt a biztos befutónak, de ő korábbi kijelentéseivel, miszerint akár össze is borulna a DK-val, hamar vesztett a lendületéből. Később korrigált ugyan, de a verseny szoros.

A Népszabadság szerdai számában arról ír, hogy Harangozó és Szanyi is tapad Molnárra, az alapszervezetekben tetszettek a fiatal szocialista lánglelkű beszédei és információink szerint Szanyi balos fordulatát is jól fogadták.

A legtöbben a napilap szerint még így is Molnárt látják befutónak, de ez már közel sem olyan stabil pozíció, mint amikor bejelentette, hogy megméretteti magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik