Belföld

Kimaradt az MTVA tudósításából, hogy itthon kicsinálták az Erdélyben sikeres tankönyvkiadót

Az M1 adásából kiderült, hogy a Mozaik termékét nagyon szeretik Sepsiszentgyörgyön, de az már nem, hogy a tankönyvpiac államosítása miatt soha nem kerülhet a magyarországi gyerekek kezébe.

Lelkes beszámolót sugárzott a magyar állami tévé arról, hogy az erdélyi Sepsiszentgyörgyön, a Székely Mikó Kollégiumban nagy sikerrel használják a mozaBook nevű, magyar fejlesztésű oktatási szoftvert. A riportban elhangzott, hogy a gyermekek imádják az eszközt, ami nagyon fontos, mert Székelyföld és Erdély jövője is múlik azon, hogy versenyképes diákok kerüljenek ki az intézményekből.

Csakhogy – mint azt a 444 felidézte – ezt a remek oktatási eszközt a magyarországi diákok soha az életben nem vehetik a kezük közé. Ennek a tankönyvpiac államosítása az oka, amelynek nagy vesztese lett a régóta kiváló tankönyveket gyártó szegedi Mozaik kiadó, amely számos rangos külföldi díjat is elnyert. A cég emiatt a külföldi magyar iskolák felé fordult, így került az általuk fejlesztett szoftver Erdélybe, de erről az M1 híradója már nem tartotta fontosnak, hogy beszámoljon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik