Belföld

Többtucatnyi érpataki ingatlant vásárolt az Orosz Mihály Zoltán által vezetett egyesület

Az Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester körüli személyi és szervezeti hálózatról, valamint érdekes ingatlanvásárlásokról írt cikket az Átlátszó. Eszerint a Jobbikkal nyíltan szimpatizáló településvezetővel 13 civil és gazdálkodó szervezet hozható összefüggésbe. Ezek egy része már nem működik, de mindegyik közös jellemzője, hogy nincs, vagy minimális a bevétele, illetve lényegében üres, azaz vagyontalan cégek és egyesületek, három ellen pedig a NAV felszámolást indított.

A Benefícium Szeretetszolgálat Egyesület kuratóriumát három fő alkotja: Orosz a vezető, a tagok pedig a polgármester testvére, Násztáné Orosz Erika, aki tagja az érpataki képviselőtestületnek is, és Gelsnié Uri Valéria, a helyi szociális intézmények vezetője, aki magánemberként Orosz élettársa.

Az oknyomozó portál 47 érpataki ingatlan esetében azonosította tulajdonosként a Benefícium Szeretetszolgálat Egyesületet.

Forrásaik szerint az adásvételt szinte mindig maga a polgármester készítette elő és kezdeményezte és Orosz nem egy esetben büntetést helyezett kilátásba, majd a megbeszélések gyakran eljutottak az ingatlaneladás kérdéséhez. Amennyiben a tulajdonos belement, a vételárat általában Gagna Mihályné “Mártika”, az önkormányzat pénzügyese kézbesítette, borítékban.

Az Átlátszónak nyilatkozók szerint nincs írásos szerződésük, a bérleti díjról nem kaptak sem nyugtát, sem elismervényt, de a cikk szerint egy idős pár annak sincsen tudatában, hogy értékesítették ingatlanukat. Mint a portálnak elmondták, Orosz Mihály Zoltán végig arról beszélt nekik, hogy csak a telket veszi meg, a ház maradhat a nevükön. A pár 100 ezer forintot kapott, a szerződést úgy írták alá, hogy nem olvasták fel nekik. A portál helyi forrásai szerint a polgármester többeknél próbálkozott azzal, hogy a szerződésre konkrét címet nem, csak helyrajzi számot írtak, ami alapján az eladók elhitték, hogy az csak a telket jelöli, a házat nem.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik