Belföld

Novák Előd: pedig mindenki azt mondja, milyen jól viselem

Vona Gábor megvétózta a radikális Novák alelnöki indulását, majd ő maga mondott le frakcióvezetői posztjáról. Erről is megkérdeztük Novákot a pártkongresszus szünetében. Villáminterjú.

Hogyan értékeli Vona lemondását?

Bölcs döntés volt a részéről, azt pedig különösen helyes lépésnek tartom, hogy a párt legnépszerűbb alelnöke, Volner János fogja vezetni a Jobbik parlamenti frakcióját. Az elnökségi elképzeléssel szemben tömegesen érkeztek alelnöki jelölések, köszönet a bátor szervezeteknek, ennek is köszönhető az, hogy ilyen, kompromisszumosnak mondható lépésre azért az elnök úr elszánta magát. Ezt üdvözlöm és ennek örülök.

Hogy érzi magát egyébként a kongresszuson?

Köszönöm, abszolút jól, racionális ember vagyok.

Nem látszik, hogy annyira jól érezné magát.

Nem? Pedig mindenki azt mondja, milyen jól viselem, nem is értik az én jó kedvemet. Kiszámítottam, hogy mi várható ma, nyilvánvalóan fáj, de megemésztettem az elmúlt napokban.

Hogyan tovább?

Készülök az előttem álló feladatokra, a párt programjában is a legfontosabb területként a katasztrofális demográfiai helyzetet neveztük meg, ennek vagyok a témafelelőse. Úgyhogy feladatom lesz bőven. Ezen a területen is, illetve fogok a politikus bűnözéssel és néhány korábbi témámmal is foglalkozni még.

Ha a jövőben megszűnik az elnöki vétó esetleg, visszatér?

Erről nem volt szó, ne bocsátkozzunk feltételezésekbe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik