Belföld

Figyelmeztetés: viharok, jégeső és 32 fok

Magyarország középső és nyugati tájain – kis valószínűséggel – kialakulhat heves zivatar károkozó szél és nagy méretű jég kíséretében. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat, az Országos Meteorológiai Szolgálat 12 megyére elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki.

A fátyol- és gomolyfelhők mellett egyébként vasárnap mindenütt várható több-kevesebb napsütés, az erőteljesebb felhőképződés estétől valószínű. A nap jelentős részében számottevő csapadék nem várható, az esti óráktól viszont a Dunántúlon és a középső területeken szórványosan záporok, zivatarok alakulnak ki – írja a met.hu.

Ezeken a tájakon heves zivatar is lehet felhőszakadással, jégesővel kísérve. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lesznek. A hőmérséklet délután 27 és 32 fok között alakul. Késő estére 22 és 27 fok közé hűl le a levegő..

Hétfőn az Alföld keleti területein valószínű kevés napsütés, máshol felhőátvonulásokra számíthatunk hosszabb napos időszakokkal. Intenzívebb záporok, zivatarok a Dunától keletre valószínűek, de másutt is kialakulhat kisebb csapadék. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között lesz.

(Kiemelt kép: MTI/Varga György)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik