Belföld

Kellemetlen esőzés rontja el a kirándulóidőt

Szombaton lesz a jobb idő, nehezen rúgja be az önfeledt napsütés-motort ez az idei nyár. Esernyő, esőkabát legyen mindenkinél.

Szombaton a többórás napsütést gomoly- és fátyolfelhőzet zavarja majd. Több felhő és helyenként kialakuló zápor, zivatar az északkeleti országrészben, illetve a Dunántúlon várható. A többnyire mérsékelt déli szél a Dunántúlon időnként megélénkül, emellett átmeneti szélerősödés zivatar környezetében is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 31 fok között alakul. Késő estére 16, 22 fokra hűl le a levegő.

Vasárnap eleinte túlnyomóan napos idő lesz, majd délutántól erőteljes gomolyfelhő-képződés várható. Délutántól kezdetben nyugaton, majd a középső országrészben is többfelé alakul ki zápor, zivatar, néhol heves zivatar is valószínű. A délkeleti szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödhet. Zivatarokat viharos erejű lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között alakul.

A hétfő pedig még nagyon messze van.

Az aktuális időjárásért keresd a kiderul.hu-t vagy kövesd a Facebookon.

Adatok: met.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik