Belföld

Rossz neki a börtönben, milliókra perli az államot Dominika gyilkosa

Csütörtökön állt bíróság elé a 33 éves T. Zoltán, hogy  a korábbi, első fokon kiszabott 18 éves büntetés után végleg eldőljön, mi lesz a sorsa – számolt be a Blikk. A napilap szerint a férfi a bíróságon azt mondta, hogy a börtönben tudathasadása lett. Vallomásában azt állította, hogy az ítélet után meg akarta ölni magát, megvágta a kezét, majd az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították. Itt megállapították, hogy a férfinak “kettős én személyisége” van.

A lap értesülései szerint mentális problémája ellenére a férfi perli a magyar államot, mivel szerinte embertelenek a fogva tartás körülményei. T. Zoltánnak  jó esélye van arra, hogy kártérítést kapjon, a strasbourgi bíróság a közelmúltban több, az övéhez hasonló esetben már komoly összegeket, akár több millió forintot ítélt meg. A Blikk úgy tudja, hogy a férfit a börtönben úgynevezett pedofilzárkában helyezték el, mivel a gyerekgyilkosok a büntetésvégrehajtási intézetek belső hierarchiájában alul helyezkednek el, elítélt társaik bántalmazhatják őket.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, T. Zoltán 2013 áprilisban ölte meg a 16 éves Dominikát. Előre kiszemelt helyszínre csalta azzal, hogy segít kibékíteni őt volt barátjával, ám valójában magának akarta megszerezni, de amikor a tini visszautasította, agyonverte egy téglával.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik