Belföld
szemétszállítás (szemétszállítás)

NHKV: sehol sem áll le a szemétszállítás, bármely közszolgáltató veszteséges működésének oka nem az új rendszerben keresendő

24.hu
24.hu

2016. 05. 27. 17:44

Korábban a témában:

Mi is írtuk, hogy országszerte leállhat a szemétszállítás nyártól, ezt azonban cáfolja a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) közleménye. Szerintük sehol sem áll le a szemétszállítás, az ezzel kapcsolatos hírek teljesen alaptalanok és felelőtlenek. Állítják a közszolgáltatás folyamatos ellátását jogszabályi garanciák biztosítják, végső esetben a katasztrófavédelem jelöli ki a feladatot elvégző céget, vagyis nem fordulhat elő, hogy a lakossági szemét elszállítatlanul maradjon.

Az NHKV Zrt. közleményében azt írja, a hulladékgazdálkodási rendszer átfogó átalakításának célja hatékony és magas színvonalú közszolgáltatás biztosítása, a rezsicsökkentés eredményeinek megőrzése és továbbfejlesztése.

Szerintük

bármely közszolgáltató veszteséges működésének oka nem az új rendszerben keresendő.

A szolgáltatási díj fizetésének feltételeit tartalmazó minisztériumi rendelet két napja jelent meg a Magyar Közlönyben.

Azt írják, az előfinanszírozás lehetőségrendszeréről és feltételeiről az NHKV Zrt. folyamatosan tájékoztatja a közszolgáltatókat. A Zöld Híddal folytatott április 18-i egyeztetésen az NHKV Zrt. 60 százalékos előfinanszírozási lehetőséget ajánlott fel a működéshez szükséges források fedezésére. Az NHKV célja, hogy valamennyi közszolgáltatóval együttműködjön, a társaság eddigi gyakorlatához hűen a jövőben is nyitott minden egyeztetésre a hulladékgazdálkodási rendszer hatékony működtetése érdekében.

 

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.