Belföld

Gyurcsány is hozza a csaknem kétharmadot

Csak ő elutasítottságban. Ezt mérte a Nézőpont Intézet.
A magyarok csaknem kétharmada (64 százalék) nem szeretné fontos politikai pozícióban tudni Gyurcsány Ferencet – írja a Nézőpont Intézet a Magyar Időknek az őszödi beszéd 10. évfordulója kapcsán készített legfrissebb közvélemény-kutatása alapján.

Gyurcsány utoljára beszélt Őszödről

Szerinte azt mindenképpen el kellett mondania, a frakciót rá kellett venni, hogy csinálják meg az új programot. Sokkolta őket. Ezt Gyurcsány Ferenc mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Hozzátette, most beszélt utoljára erről. Szerinte az elmúlt 10 évet megváltoztatta a beszéd.
Elismerte: nem jó irányba. A beszéd nélkül jobb állapotban lenne az MSZP, őt kevesebbet bántották volna, és az országgal sem lehetett volna azt megcsinálni, amit a beszéd után megtettek. Az egyetlen jó dolog, hogy létrejött a DK, amely – szerinte – jelentős hatással lesz a következő években, évtizedekben az országra.
Bár sokaknak okozott kárt a beszéd, de megmutatta, miért érdemes politikusnak menni. Ő a legalapvetőbb hibát azzal követte el, hogy azt hitte, az MSZP és ő kompatibilisek egymással, pedig régi pártja inkább “ügyintéző párt”, az ő mentalitása inkább a küzdő, vízióval rendelkező politikusé.
Gyurcsány szerint azóta sokat változott az MSZP, ezért nem akarja, hogy ezt mostani vezetői magukra vegyék. Azt is mondta, hogy a DK nem baloldalibb az MSZP-nél, de abban radikálisabb, hogy erősebben elutasítja a mostani Fidesz hatalmat.
A DK radikalizmusa a Fidesz rendszerének lényegi elutasítása, nem kötnek kompromisszumot azzal a hatalommal, amely nem Európába viszi az országot, hanem Azerbajdzsánba. Szerinte a Fidesz történelmi árulást követ el azzal, hogy a magyar emberektől elveszi a nyugat-európai jövőt.
A Fidesznek már régen nincsen többsége, de a választók sokasága nem látja világosan, ki vezeti az ellenzéket, a demokratikus oldal feldarabolt. Az a kérdés, mikor ismerik fel a baloldali politikusok, hogy az együttműködés az egyetlen opció. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik