Belföld

Lángokban állt egy lakás a Szentendrei úton – Fotókkal

Sűrű füst csapott ki az épületből, az arra haladó tűzoltók szúrták ki. Nem ez az egyetlen helyszín, ahol ezzel egy időben oltottak a városban.

Újabb lakástűz helyszínén dolgoztak a tűzoltók, ezúttal a III. kerületben. A Szentendrei úton, a Flórián térnél csaptak fel a lángok, az V. emeleten. Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, az arra haladó tűzoltók vették észre a hatalmas füstöt, ők riasztották a helyszínre kollégáikat és kezdték meg a felderítést.

A tűzhöz nagy erőkkel vonultak és két irányból kezdték meg az oltást: a lépcsőház felől és az utcafrontról, egy létrás járműről. Körülbelül huszonöten dolgoztak a helyszínen.

szentendrei paneltűzFotó: Szűcs László

Több lakó- körülbelül tíz ember – kénytelen volt a tetőre menekülni, mert a sűrű füsttől nem tudták elhagyni az épületet, ám mindannyian biztonságban voltak.

szentendrei úti tűz 2Fotó: Szűcs László

A lángokat időközben megfékezték és megkezdték a tűzzel érintett lépcsőház átszellőztetését és átvizsgálását. Az oltással  párhuzamosan a lakókat is sikerült az utcára menekíteni. Nem sérült meg senki.

Nem sokkal korábban tűz ütött ki tűz ütött ki egy káposztásmegyeri panelházban is, egy konyha kiégett, a mentők két embert vizsgálnak. Ugyancsak tűzoltókat riasztottak egy tízemeletes kőbányai házhoz, ott a szemétledobóban keletkezett tűz.

 

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik