Belföld

Otthon gyógyul Orbán Viktor

A Blikk információi szerint megfázott a miniszterelnök, a szerdai kormányülésen már ott lehet.

Kedden, az utolsó pillanatban lemondta hivatalos programjait Orbán Viktor, betegségre hivatkozva. Sajtófőnöke, Havasi Bertalan annyit árult el a Blikknek, hogy a következő sajtónyilvános miniszterelnöki programokat a kormány honlapján közlik. A Kormány.hu eseménynaptárában jelenleg nincs a kormányfő részvételével bejegyzett program.

A Blikk úgy értesült a miniszterelnökhöz közeli körökből, hogy súlyos megfázás tünetei jelentkeztek Orbánnál. „Nem volt szükség orvosra, otthonában fekszik a kormányfő, aki az öngyógyítást választotta” – mondta a lap forrása, hozzátéve, hogy nincs kizárva, hogy a szerdai kormányülésen már ott lesz.

Megjegyzik: a miniszterelnök nem mindig veszi igénybe a kiemelt vezetőknek biztosított különleges egészségügyi ellátást, kisebb betegségek esetén többnyire egy budai kórház osztályvezető főorvosát keresik fel. A magyar gyakorlattal szemben az Egyesült Államokban teljesen nyíltan kezelik az első számú politikai vezető egészségi állapotát, a szükségessé váló egészségügyi ellátás a nyilvánosság tájékoztatása mellett zajlik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik