Belföld
Nyíregyháza, 2016. május 2.
Távoktatásban részt vevõ felnõtt diákok a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a nyíregyházi Bánki Donát Mûszaki Középiskola és Kollégiumban 2016. május 2-án. A magyar nyelv és irodalom, valamint a magyar mint idegen nyelv írásbeli vizsgájával megkezdõdött az idei tanév május-júniusi érettségi idõszaka, amelyben összesen mintegy 112 ezren adnak számot tudásukról.
MTI Fotó: Balázs Attila

Emelt szintű szóbelikkel folytatódik az érettségi

24.hu
24.hu

2016. 05. 25. 11:35

Az írásbelik fennakadás nélkül lezajlottak – közölte az oktatási hivatal.

Befejeződtek az írásbeli vizsgák, jövő héten az emeltszintű szóbelikkel folytatódik az érettségi – közölte az Oktatási Hivatal.

A 16 írásbeli vizsganapon 1161 helyszínen mintegy 112 ezer érettségiző vett részt. A feladatlapok és cd-k kiszálítása „gyakorlatilag hibamentes” volt – tájékoztatott a hivatal. Szerdán 14 órától mind az 520 vizsgaanyag megtekinthető lesz a www.oktatas.hu honlapon, a feladatlapokkal, javítási-értékelési útmutatókkal együtt.

A diákok saját iskolájukban megtekinthetik kijavított dolgozataikat, és ha úgy találják, hogy az elbírálás nem a javítás-értékelési útmutató szerint történt, észrevételt tehetnek. Az emelt szintű dolgozatok megtekintésének dátuma országosan egységes, május 31., a középszintű dolgozatok megtekintési ideje ettől eltérhet.

Június 2. és 9. között több mint 43 ezer szóbeli vizsgát tartanak meg 164 vizsgahelyszínen. Az érettségizők 79 vizsgatárgyat választottak emelt szinten, a vizsgálat a húsz megyei, valamint a fővárosi kormányhivatal szervezi meg.

A középszintű szóbelik június 13-tól 24-ig zajlanak. (MTI)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.