Belföld

50 milliárd forintból erdősödik az ország

24.hu
24.hu

2016. 05. 20. 16:00

A Miniszterelnökség MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint a pályázat célja a klímaváltozás hatásainak csökkentése, a szél és vízerózió elleni védekezés, valamint a faanyag mint környezetbarát nyersanyag és megújuló energiaforrás iránti növekvő igény kielégítése. Ennek érdekében a jogszerű földhasználók erdőtelepítéshez, fenntartáshoz, kieső jövedelempótláshoz vagy ipari célú faültetvény telepítéséhez igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást, elsőként július 20. és augusztus 15. között.

Kiemelték, hogy a pályázat keretében lehetőség nyílik mikorrhizált (gombafonállal átszőtt gyökerű) csemete telepítésére is, amennyiben a terület és a telepítési terv megfelel a felhívásban foglalt szakmai követelményeknek. Erdőtelepítés, illetve ipari célú faültetvény telepítése esetében a legkisebb támogatható terület a koronavetülettel együtt fél hektár.

A pályázati felhívás részleteiről a www.szechenyi2020.hu weboldalon lehet tájékozódni. A pályázatok kizárólag elektronikus úton nyújthatóak be a www.mvh.gov.hu oldalon. Az augusztus 15-éig beérkezett pályázatokat együtt bírálják el.

A mintegy 50 milliárd forint támogatásra július 20. és 2018. július 30. között lehet kérelmet benyújtani.

Az erdősítés támogatására kiírt felhívással együtt a Vidékfejlesztési Program keretében eddig 28 pályázat jelent meg. A rendelkezésre álló mintegy 1300 milliárd forintos keretből a Miniszterelnökség eddig csaknem 800 milliárd forintot hirdetett meg a gazdálkodók számára, amely a teljes keret több mint 60 százaléka – közölték.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.