Belföld

Rubovszky: „Áder Jánosról szó sem volt! Ilyen beszélgetés nem volt”

Rubovszky György (Rubovszky György)
Rubovszky György (Rubovszky György)
Ezt mondta a KDNP képviselője.

Rubovszky Varsóból igyekezett cáfolni a Népszabadságnak Hír Tv által rögzített magánbeszélgetés tartalmát, amely szerint azt mondta volna az államfőről Vass Imre képviselőnek:

nem létezik, hogy újraválasszák. A Viktor nem engedi meg.

A Hír Tv bemutatta az ominózus hangfelvételt is, amely szerint Rubovszky Györgyöt figyelmeztette Vas Imre, hogy egy tévékamera is a teremben van, de a politikus állítólag csak annyit mondott: „Ezt a mennyiségű hangot csak nem tudja rögzíteni”. Tudta, és bár a felvételen Áder János neve titulusa nem hangzik el, az igen, hogy a KDNP politikusa azt mondja,

ennél ügyesebben egyetlen lényeges kérdést nem adott vissza úgy, hogy megakadályozta volna.

Ruboszky György a Hír Tv-nek még nem tagadta, hogy az államfőről beszélt, azt állította: a stáb kihallgatott egy magánbeszélgetést. A tévé riporterének kérdésére, miben tévednek, a politikus a parlamenti folyosón úgy reagált:

Nem tévedtek, hanem aljasok voltak, mint mindig. Ott is elmondtam, hogy a Hír Televíziónak azért nincs keze, mert akkor nemcsak hazudni fog, hanem lopni is.

A Népszabadság Havasi Bertalant, a miniszterelnök sajtófőnökét is megkérdezte, valóban igaz-e, hogy a miniszterelnök „nem engedi” Áder János újraválasztását. Havasi Bertalan azt válaszolta, az államfő  megválasztásának rendjét részletesen szabályozza az Alaptörvény; a jelölési és választási folyamatban az Országgyűlésnek és a képviselőknek van szerepük.

Parlamenti képviselők véleményének, kihallgatott beszélgetésének értelmezéséhez a miniszterelnök sajtófőnökeként nem tudok segítséget adni.

Magánbeszélgetés?

Az ATV Híradója megkérdezte a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökét, mit szól ehhez. Péterfalvi Attila azt mondta, nem ismeri az ügy részleteit.

Általában a munkahelyen is megilleti a képviselőket a magánélethez való jog, de általában itt viszont közügyekről van szó.

A NAIH elnöke szerint az, hogy a kamera forog, “önmagában nem tesz egy beszélgetést közüggyé”, de csak a beszélgetés tartalmából és az összes jellemzőből lehet levonni a következtetést.

FRISS: A HírTV azt is felvette, ahogy Rubovszky Áder nevét is kimondja. 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik