Belföld
Budapest, 2016. április 13.
Novák Előd, a Jobbik vezérszónoka felszólal az elektronikus hírközlésről szóló törvény módosításának vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. április 13-án.
MTI Fotó: Kovács Attila

Novák Előd már nem söpörné szőnyeg alá a pártvitákat

24.hu
24.hu

2016. 05. 11. 17:23

Szerinte több áll Vona vétójának hátterében, mint a személyi kérdések.

Változtatott álláspontján Novák Előd: noha korábban még úgy gondolta, hogy a Jobbik elnökségében, és nem a nyilvánosság előtt kell lefolytatni a vitát az alelnökök megvétózásáról, úgy látja, ez már nem lehetséges.

Facebook-oldalán a politikus azt írta: igyekezett hárítani azokat a sajtókérdéseket, hogy milyen nézeteltérések vannak a pártelnök és közötte, de úgy véli, a párt elnökségében a jövőben már nem lehet lefolytatni ezeket a konstruktív vitákat. A párton belüli problémákat nem lehet szőnyeg alá söpörni, tágabb körben való kibeszélésük megkerülhetetlen – közölte.

Szerinte Vona vétójának hátterében több áll, mint a személyi kérdések, ezt alelnöki szándéknyilatkozatában ki is fejtette, ez viszont nem nyilvános, a párttagok számára érhető el.

Vona azzal indokolta, hogy megvétózza három jelenlegi alelnök, köztük Novák újraindulását a pozícióért, hogy a kormányra készülő párt elnökségébe olyan politikusokat akar, akik már bizonyítottak azzal, hogy polgármester-választást nyertek. Egyesek szerint ez a „néppártosodás” felé mutat, de ennek ellentmond, hogy más radikálisokat viszont pozícióba tenne Vona. (Index)

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

Kommentek

Szigetvár, 2016. szeptember 7.
Vass Péter, Szigetvár polgármestere köszönti az ünnepségsorozatra érkező Áder János köztársasági elnököt a szigetvári polgármesteri hivatal előtt 2016. szeptember 7-én, a Zrínyi-emlékévben.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.