Belföld

Nem a Liget projekt miatt vágták a fákat a Bethesda kórháznál

A Városliget beépítése ellen szerveződő Ligetvédők Facebook-oldalán kedden arról számolt be, hogy három nyárfát vágtak ki május 10-én a Bethesda Kórház előtti zöld területen, ami miatt több fészek is megsemmisült és rigófiókák is elpusztultak.

A Városliget Zrt. szerdán délelőtt a 24.hu-hoz eljuttatott közleményében úgy fogalmaz, nem a Liget Budapest projekt előkészületi munkálatai miatt vágták ki a Bethesda kórház előtt területen lévő fákat, a projektért felelős Városliget Zrt. csak a sajtóból értesült az esetről.

A Zrt. információkat kért a növényzet gondozásáért felelős Főkert Zrt-től, amelyen azt a tájékoztatást adta, hogy az egyébként is rossz állapotú fák a hétfői viharban sérültek meg, balesetveszélyes állapotban voltak, ezért kellett azokat visszavágni

– fogalmaztak a közleményben.

Megjegyezték, a Liget Budapest Projekt részeként egyébként csaknem ezer fa elültetését tervezik a parkban és a zöldterület átfogó megújításának köszönhetően az évtized végére egy zöldebb, élhetőbb és megújult kulturális intézményhálózattal rendelkező Városligetet vehetnek majd birtokba a parklátogatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik