Belföld

Egy asztalhoz ült Kiss László és áldozata, az úszóedző elnézést kért

A 24.hu információi szerint az úszóválogatott posztjáról lemondott kapitánya személyesen kért elnézést Takáts Zsuzsannától, aki megbocsájtott neki. Úgy tudjuk, az ügyvéd jelenlétében lévő találkozót az RTL Klub kamerái előtt hajtották végre.

Médiumokat perelhetnek

Százhalombatta polgármestere, Vezér Mihály a rendkívüli képviselő-testületi ülés után tartott sajtótájékoztatón megerősítette, hogy Kiss ügyvédek jelenlétében találkozott az asszonnyal szerdán délelőtt Budapesten, bocsánatot kért és “kapott” tőle. Ezt az úszóedző felhatalmazásával közölte.

Az 55 évvel ezelőtti csoportosan elkövetett nemi erőszak két főszereplőjének beszélgetését szerdán, illetve nagyobb terjedelemben csütörtökön tűzi műsorára a kereskedelmi adó.

Információink szerint a két fél perközösségre lépett azon médiumok ellen, melyek érzésük szerint jogtalanul tettek közzé 55 évvel ezelőtti bírósági dokumentumokat.

Megkönnyebbült

Kiss László korábbi úszókapitány 1961-ben két társával együtt erőszakolta meg az egy hete még halottnak hitt Takáts Zsuzsannát, aki a szombati Fókusz Pluszban és a vasárnapi RTL híradóban beszélt először a történtekről.

Az úszókat egykor kihallgató rendőrtiszt, aki később újságíró lett, Martinkó Károly azt mondta, Kissnek nem lesz könnyű dolga, ha új jogi eljárás keretében szeretné bebizonyítani, hogy koncepciós szempontok alapján született meg 1961-ben és ’62-ben az elsőfokú és a jogerős ítélet.

Takáts Zsuzsanna először aludt nyugodtan, megkönnyebbült, hogy az RTL Klub kamerái előtt elmondta, hogyan erőszakolta meg 55 évvel ezelőtt Kiss László volt úszószövetségi kapitány, valamint két társa, Lantos Zoltán és Várszegi Lajos.

Várhatóan nem lesz perújrafelvétel

Kiss László kedden lemondott százhalombattai díszpolgári címéről és levélben kérte a polgármestert, változtassák meg a városi sportuszoda nevét. Ettől függetlenül megtartották a rendkívüli képviselő-testületi ülést, ahol elfogadták Kiss kérését. A testület erről egyhangúan szavazott. A HVG.hu úgy tudja: a százhalombattai sportuszodáról már szerdán lekerül a felirat és Kiss László több méteres arcképe, a létesítményt egyszerűen Városi Uszodára nevezik át.

A 168 óra úgy értesült, hogy a volt szövetségi kapitány várhatóan nem kezdeményez perújrafelvételt a több mint ötven évvel ezelőtti csoportos nemi erőszak ügyében. Bánáti János ügyvéd elmondta: Kiss felhívta telefonon és arra kérte, álljon le az iratok tanulmányozásával, ne fektessen bele több energiát, mert a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik