Belföld

Visszadobott egy közleményt az MTI, mert szerintük Orbán veje nem közszereplő

Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Tiborcz-Istvan-Orban-Viktor(960x640).jpg (Array)
Azt kérték az LMP-s képviselőtől, hogy küldje el újra, amit közölni szeretne, de ne említse benne Tiborcz Istvánt.

Nem volt hajlandó lehozni az állami hírügynökség, az MTI az LMP-s Sallai Róbert Benedek közleményét, mert abban szóba kerül a miniszterelnök veje, Tiborcz István – írja a Reflektor.hu.

Sallai közleménye a közelmúltban megszaporodott fakivágásokról szólt. A képviselő azt kifogásolja, hogy a Római-parton hamarosan beindulnak a láncfűrészek, a helyieket nem tájékoztatják semmiről, a véleményüket sem kérik ki, pedig a vitatott hatékonyságú mobilgát megépítése miatt 1500 fa kivágására készülnek.

A politikus egyebek mellett az ellen is szót emel, hogy a Városliget átépítése óvatos becslések szerint is legalább 300, de egyes számítások alapján 600 fa pusztulásával jár majd, de ezt a tényt trükközésekkel és hamis adatokkal próbálják elleplezni. És megemlítette azt is, hogy a Tiborczhoz köthető, védett turai kastélyparkban az egész beruházást favágásokkal kezdték el. Erről az ügyről korábban itt írtunk.

Az MTI arról tájékoztatta az LMP sajtóosztályát, hogy a közlemény a szabályzatukba ütközik, mert Tiborcz István nem közszereplő, a beruházása pedig magánterületen van, nem állami vagy önkormányzati területen. Ezután azt kérték, hogy a Tiborcz-ügy említése nélkül küldjék be újra a közleményt.

A Reflektor emlékeztet: korábban több szocialista képviselő közleményét dobták vissza arra hivatkozva, hogy a kormányfő veje nem közszereplő, noha az egyik témája épp az volt, hogy az Európai Unió csalás elleni szervezete, az OLAF folytat vizsgálatot Tiborcz István volt cégével kapcsolatban.

Az MTI egyébként nem volt ennyire szemérmes 2013 szeptemberében, amikor Orbán Ráhel feleségül ment Tiborcz Istvánhoz: az esküvőről az állami hírügynökség több fényképet is közölt.

tiborcz-istvan(960x640).jpg (Array)
MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik