Belföld

Kósa a Kiss-ügyről: focimeccsen is fel lehet rúgni a másikat

A Demokratikus Koalíció parlamenti vizsgálóbizottságot állítana fel a versenysportban tapasztalható bántalmazások és szexuális bűncselekmények kivizsgálására. A Fidesz frakcióvezetője másként gondolja.

Kiss Lászlót a nemi erőszak előtt fél évvel eltiltották az uszodáktól, a bíróság előtt a tárgyaláskor két másik erőszakos ügye is felmerült 55 évvel ezelőtt.

A DK pedig már hétfőn bejelentette, parlamenti vizsgálóbizottságot állítana fel a versenysportban tapasztalható bántalmazások és szexuális bűncselekmények kivizsgálására. A vizsgálóbizottság létrehozását az MSZP, az LMP, és a független képviselők is támogatták.

A kérdés nem lett pártpolitikán felett álló, ugyanis a Fidesz frakcióvezetője, Kósa Lajos úgy reagált a bizottság ötletére, hogy:

Bármilyen esetben, ha ön egy földön fekvő emberbe belerúg, akkor a rendőrség letartóztatja könnyű testi sértésért minimum. De egy labdarúgó meccsen, adott esetben ezért lehet, hogy még szabadrúgás sem jár. Mert a bíró úgy ítélte meg, hogy az eset olyan, ami miatt mehet tovább a játék.

Az erőszakot elítélte Kósa egyébként.

(RTL hírek, MTI OS)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik