Belföld

Eldől a motoros rablókat elgázoló nő sorsa

2012 decemberében egy motoros meghalt Óbudán, amikor egy társával kiraboltak egy nőt, aki viszont ezt nem hagyta annyiban, üldözni kezdte őket. A motor felborult és az egyik férfi életét vesztette. A bíróság kedden délután 13:30-kor mond első fokú ítéletet, írja a hvg.hu.  Ahogy azt korábban megírtuk, a per már februárban elkezdődött.

Az ügyészség a vádlottra felfüggesztett börtönbüntetést kért, míg a másodrendű vádlottra – aki az őt kiraboló motorosok egyike – fogházat, a segítségnyújtás elmulasztása miatt. A nő 500 méteren át üldözte a motorost, mindketten átmentek piroson, záróvonalon, és a szemközti sávba is. Az ütközésről kamerafelvétel készült, amin látszik, ahogy az autó hátulról beleszalad a motorba, ami felemelkedik, és egy érkező autó alá szorul. A nő autója is nekiment a másik kocsinak. A motoros segítségnyújtás nélkül hagyta ott társát, még csak le sem hajolt hozzá, őt nagyobb kárt okozó rongálás bűntettével, segítségnyújtás elmulasztásával és egy másik eljárásban bűnsegédként elkövetett lopással vádolják.

Az ügyész szerint K. Andrea esetében a jogos védelmi helyzet nem állt fenn, hiszen a lopás akkor már lezajlott, de enyhítő körülménynek nevezte a nő büntetlen előéletét, hogy egy 18 év alatti gyereket nevel és azt is, hogy ellene követték el az eredeti bűncselekményt.

K.Andrea az utolsó szó jogán elmondta:

49 éves vagyok, a törvény betűjét betartva élek, keményen dolgozva nevelem a családom. Semmi sem készítheti fel arra az embert, hogy mikor azt hiszi, biztonságban van, két nagydarab motoros betöri az ablakát és ellopják a táskáját. Az ember ilyenkor ösztönösen cselekszik. A táskámat követtem, szinte biztos voltam benne, hogy eldobják és elmenekülnek. Sajnos nem ez történt. nagyon sajnálom, hogy baleset lett a vége. Fenntartom, hogy nem állt szándékomban semmi más, mithogy a táskáját eldobják. Nem állt szándékomban senkinek sem sérülést okozni. Nem érzem magam bűnösnek. Egy ilyennek, hogy két férfi egy nőre támad, nem szabadna megtörténnie.

A férfi az utolsó szó jogán azzal védekezett, hogy az életét mentette a cserbenhagyáskor, és azért mentette az életét, mert előtte elgázolták.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik