Belföld

Rogán és Kósa: nem lehet egy időben a két népszavazás

rogán kósa (Array)
rogán kósa (Array)

Rogán Antal és Kósa Lajos szerint nem lehetséges, hogy a kormány saját kvótaellenes népszavazásával bevárják a szocialisták népszavazási kezdeményezését, amely az állami vezetők magas fizetéséről és az állami földek eladásáról szól. Erről a két fideszes politikus a parlament hétfői ülésén beszélt.

Tóbiás József, az MSZP elnöke elmondta, ezzel spórolni lehetne, hiszen nekik már összegyűlt a kétszer százezer aláírás a kezdeményezéshez, írja a hvg.hu. A fideszesek viszont azt mondják, a parlamentnek 30 napon belül döntenie kell a kényszer-betelepítéses népszavazásról, míg a szocialisták 100 ezer aláírásának hitelesítésére 60 nap van, így semmiképpen nem lehet egy időben a két népszavazás. Sőt szerintük még az se biztos, hogy a szocialistáknak megvan a 100 ezer aláírás. Kósa elmondta, az MSZP-s politikus nyílt törvénysértésre buzdított. Hozzátette,

a parlament most csak abban tud dönteni, hogy kiírják-e a kényszer-betelepítéses népszavazást, a szocialisták primitív blöffnek minősülő kezdeményezéséről pedig majd később.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik