Belföld

Rendkívüli ülésen rakták ki Terézvárosból a volt barátnőjét lúggal megcsonkító orvost

Már a múlt héten megkérték B. Krisztiánt, hogy ne vegyen részt a gyermek háziorvosi ellátásban, de a szerződés felbontása még váratott magára.

A terézvárosi önkormányzat azonnali hatállyal felbontja a szerződést azzal a céggel, amely azt a B. Krisztiánt foglalkoztatta, aki volt barátnőjét injekcióval elkábította és megcsonkította, lúgot öntve nemi szervére.

B. a kerületben gyermekorvosi praxist töltött be, de azután, hogy múlt héten első fokon négy év börtönbüntetésre ítélték, az önkormányzat határozott kérést fogalmazott meg, hogy ne vegyen részt az ellátásban. Ettől viszont még élő szerződés volt az őt alkalmazó Szociális Oktatási és Szervezési Kft. és a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat és az önkormányzat között.

Az ügyben a VI. kerület képviselő-testülete rendkívüli ülést tartott, melyen megbízták a polgármestert a szerződés felmondásával, a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálatot pedig azzal, hogy működjön közre az eddig B. Krisztián által ellátott gyermek háziorvosi körzetben az alapellátás biztosításában.

A határozatokat a képviselő-testület egyhangúlag fogadta el. Közleményükben azt írják: ezzel kinyilvánították, hogy nem kívánnak ilyen súlyos bűncselekmény vádlottjával együtt dolgozni. Hozzátették: ha az orvos a szerződés előtt nem hallgatta volna el, hogy ellene büntetőeljárás folyik, biztosan nem szavazza meg a képviselő-testület a kft.-vel a szerződést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik