Belföld

Nehéz dolguk van a Tóbiás elnöki székére pályázóknak

Régen minden jobb volt, legalábbis annak biztosan könnyebb volt a dolga, aki MSZP-elnök szeretett volna lenni, ugyanis az országjáráshoz még kapott benzinpénzt, írja a Magyar Nemzet. A három kihívó, Molnár Gyula, Szanyi Tibor és Harangozó Tamás is arról beszélt a lapnak, szerintük nem azonosan a feltételek, Tóbiás jobb helyzetből indul.

Az első akadály összegyűjteni 1500 támogatói aláírást, ehhez pedig keresztbe-kasul át kell szelni az országot, helyi és megyei szervezetek tisztújításaira kell járniuk. Ám a lap információi szerint míg a kihívók az ülések elején néhány percben tudják ismertetni programjukat, Tóbiás József nemegyszer – hivatalban lévő elnökként – a tisztújítás közben kér szót és volt már 40 perces, egyórás felszólalása is.

Szanyi 2012-ben is elindult, azt mondta, akkor egészen mások voltak a körülmények, minden segítséget megkapott, irodát a székházban, fizetett titkárt, benzinpénzt. Ehhez képest idén mindent neki kell intéznie.

Molnár Gyula úgy fogalmazott, valóban „lejtős pályán és széllel szemben kell most dolgozniuk”, de bízik abban, hogy miután hivatalos jelölt lesz, változik majd a helyzet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik