Belföld

Harangoztak a Déli pályaudvarnak, kiderült a kormány szándéka

Déli pályaudvar újra lead (Array)
Déli pályaudvar újra lead (Array)
A minisztérium szerint a végleges bezárásról nem született döntés, de az alacsony kihasználtságú területeket más célra hasznosítanák.

Most már biztos, hogy jövőre bezárják a Déli pályaudvart – írja az Mfor.hu.

A 2017-es költségvetési törvényjavaslatba beépítettek egy ötmilliárd forintos tételt a budai vasúti közlekedés fejlesztésére, amellyel kapcsolatban először annyit lehetett tudni, hogy legfontosabb része a kelenföldi állomás infrastruktúra-fejlesztése.

Ugyanakkor a napokban felkerültek a költségvetési tervezethez kapcsolódó fejezeti indoklások is, melyekből egyértelműen kiderül, hogy a kormánynak szándékában áll a Déli pályaudvar megszüntetése.

A portál azt írta: a döntést úgy hozták meg, hogy a hatásvizsgálatok csak júliusra készülnek el, és szeptember a határideje annak, hogy a teljes koncepció a kormány elé kerüljön arra vonatkozóan, hogy mihez kezdjenek a pályaudvarral.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hétfő délután közleményt adott ki, melyben azt írták: a Déli teljes bezárásáról semmiféle döntés nem született. A jövő évi költségvetési tervezet indoklásában szereplő tétel kizárólag a nagy kiterjedésű, de csekély kihasználtságú, rozsdaövezeti jellegű üzemi pályaudvari területek más célú felhasználásának, és Kelenföld további kapacitásbővítésének költségeit fedezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik